top of page

EVEN VOORSTELLEN: KÁRI

Bijgewerkt op: 21 nov. 2022

Graag stel ik je in deze blog mijn eerste Ijslander voor.

Dit is Kári. Zijn Ijslandse naam betekent “harp van de wind”. Je spreekt het uit als Kauri. Kári is geboren op 10 juni 2011. Ik heb Kári gekocht toen hij 5 en een half jaar oud was. Hij was toen zadelmak en licht ingereden. Ijslandse paarden worden altijd later ingereden dan andere rassen. Dit is het beste voor het lijf (en het hoofd) van het paard. Kári en ik hebben er lang over gedaan om een eenheid te worden samen. Kári zijn vader liep de afgelopen jaren op het jeugd WK voor Ijslandse paarden. Zijn vader, Vadall fra Fensalir, is een prachtig sportpaard, maar zijn karakter is niet altijd even makkelijk. Kári heeft wel wat van die genen meegekregen. Hij is zeer sensibel, merkt het kleinste detail op en laat dit ook direct merken. Voor mij was dit een enorm mooie spiegel, een leerproces waar ik zelf door heen ging. Als ik niet in balans ben, moet hij niets van mij weten. Als we buiten iets tegenkomen dat “echt eng” is, zal hij er niet langs gaan. Wat hij in zijn kop heeft, heeft hij niet in zijn….


Kári is een echt vuurpaard, om buiten te rijden niet zomaar geschikt voor alle ruiters. In de bak is hij ontzettend braaf, maar ook daar komt zijn “Ijslands vuur” zeker naar boven.

In de omgang is hij lief, maar hij kan soms ook nerveus zijn. Hij houdt niet van lang poetsen, te veel poespas aan zijn lijf hoeft van hem niet.Om mee te coachen en grondwerken is hij echt perfect, omdat hij zo gevoelig is en elk klein detail zo goed spiegelt. Mijn klanten werken dan ook heel graag met hem.

Deze knappe kerel is mij zeer lief en inmiddels kan ik wel zeggen dat wij elkaar goed zijn gaan begrijpen. Uiteraard heb ik hier ook hulp bij gehad van twee zeer lieve, zorgzame instructrices, waar ik oprecht super blij mee ben dat ik hen heb leren kennen en dat zij mij hierbij hebben geholpen, en nog steeds helpen.


Graag stel ik je Kári op mijn prachtige locatie in het Reestdal persoonlijk aan je voor, een ontmoeting met hem zal zeker een bijzondere ervaring zijn.

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Misbruik

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page