top of page
paardhoofd.png
Voor wie

VOOR WIE

Iedereen kan zich opgeven voor een sessie, ook als je niet echt tegen een bewust probleem aanloopt geeft het paard je altijd een mooie ervaring mee. 

Verder zijn alle soort verslavingen, rouw en verlies door overlijden, scheiding of andere gezinsproblematiek, licht psychische problematiek zoals depressie, eventueel in combinatie met een psycholoog, zelfvertrouwen en onzekerheid, angsten en fobieën, en vele andere zaken een goede reden om een sessie met het paard te volgen. Gemiddeld genomen zijn er meerdere sessies nodig voor een structurele verandering, waarbij het de bedoeling is dat men thuis zelf  “verder aan het werk” gaat. In sommige gevallen kunt u ook  intensievere zorg op maat sessies krijgen. In dit geval komt u wekelijks bij mij. In bepaalde gevallen kunnen deze sessies worden vergoed, omdat ik ben aangesloten bij een zorg coöperatie. 

Wist u trouwens dat een mens gemiddeld 66 dagen nodig heeft om verandering een gewoonte te laten worden? Ik zorg altijd dat er een periode tussen de sessies zit die passen bij de problematiek. 

"The change you’re looking for, is always in you"

MOTIVERENDE GESPREKSVOERING

Motiverende gespreksvoering is een wetenschappelijk bewezen gesprekstechniek die oorspronkelijk is bedacht voor, en nog steeds wordt gebruikt, de verslavingszorg. Tegenwoordig wordt deze techniek op veel meer plaatsen ingezet, zoals bijvoorbeeld in strafinstellingen voor jongeren. 

Als paardencoach gebruik ik deze gesprekstechniek om bij jou tot de kern te komen. Hierin gebruik ik open vragen, reflecties, samenvattingen en bekrachtigingen. Door dit te combineren met het benoemen van de signalen die het paard afgeeft kunnen wij echt op de zere plek komen en de motivatie vinden om hieraan te werken. 

coaching-3.jpg
Motiverende gespreksvoering

Wat is de rol van het paard bij paardencoaching?

Het paard werkt als het ware als een spiegel, een paard is een kuddedier, zodra er een mens zich bij de kudde voegt zal het paard het mens ‘lezen’. Het paard kijkt direct of je een leider of een afwachtend type bent, om te bepalen of hij/de kudde veilig is. Omdat paarden veel gevoeliger en alerter zijn dan mensen zien/voelen zij de kleinste verandering in iemands houding, ademhaling en non verbale communicatie. Dit uit zich direct bij het paard, waardoor de coach ziet dat er iets gebeurd bij de cliënt. Men noemt dit ook wel ‘spiegelen’. Dit spiegelen wordt tijdens een coaching gebruikt in combinatie met het gesprek en de oefeningen die de coach met de cliënt heeft. De coach is getraind dit spiegelen te (h)erkennen en benoemt dit spiegelgedrag dan ook direct naar de cliënt. Hierdoor komt de cliënt makkelijker naar het gevoel en krijgt ruimte te benoemen wat er zit. Dit geeft bewustwording en inzicht in het onbewuste patroon. Door middel van lichaamswerk, de CREF methodiek en CREF EMDR werken wij samen gericht aan die bewustwordingen die vast zitten.

Op basis van dit gegeven is de naam van mijn bedrijf ook gebaseerd, In2You, het zit in jou, je weet het alleen zelf (misschien) nog niet. 

roosenpaard_2.jpg
De rol van het paard

AANBOD COACHING

heather-mount-dsdVxbAMuto-unsplash.jpg

ROUWVERWERKING

Heeft u moeite met de verwerking van een verlies van een dierbare of een andere vorm van rouw? Heeft u niemand bij wie u kan uiten wat u werkelijk voelt? Wellicht kunnen de paarden u hierbij dan helpen. Paarden oordelen niet en geven u de mogelijkheid echt te mogen voelen en uiten wat nodig is voor verwerking. Op mijn afgelegen stille locatie kunt u geheel privé geholpen  worden. Uw emoties mogen er zijn. Ik ben gespecialiseerd in rouwverwerking en help u hier graag bij.

Wist u dat paarden ook rouwen om het verlies van een dierbare kuddegenoot? Hulp zoeken is het mooiste wat u voor uzelf kan doen.  Neem vrijblijvend contact met mij op als u vragen heeft of een sessie met de paarden wilt ervaren. 

paard_alleen.jpg

GROEPEN

Iedere groep, van welke samenstelling dan ook, is bij ons welkom. Van groepen word ik echt heel blij. Het is prachtig om een proces in te gaan met meerdere mensen die van elkaar zien en leren. Een groepssessie brengt je dichter tot elkaar. Van teams tot families, van vrienden tot leidinggevenden en alles wat daar tussenin zit.

Wij kunnen een dag vullend programma voor u maken, maar ook een ochtend of middag is te regelen. Naast groepspaardencoaching bieden wij boerenspellen, boogschieten, e-broozen (via een zakelijke partner), lunch, bbq, muziek e.d. aan. 

Dus wilt u een uniek teamuitje organiseren?  Neem dan contact op.

ryan-booth-rFn64K0YQrI-unsplash_edited.j

KINDEREN EN OUDERS

Kinderen kunnen soms vastlopen. Door gebrek aan zelfvertrouwen, door moeite te hebben met leren, door trauma of verlies door een scheiding of een overlijden. Ook kinderen met een ontwikkelingsstoornis kunnen enorm veel baat bij de omgang met dieren hebben. Voor kinderen van alle leeftijden is paardencoaching een zeer geschikte, laagdrempelige manier om in beweging te komen. Ik ga een kind traject nooit alleen met het kind aan, het is gebleken dat het traject met betrokken  ouders veel effectiever is.  Loopt u vast in de opvoeding, of gunt u uw kind in alle rust ondersteuning bij bepaalde problemen? Neem dan contact met mij op!

thomas-allsop-qEif3cjn0L4-unsplash.jpg

PTSS CREF-EMDR

Bent u overspannen, burn-out of heeft u PTSS? Tijdens een intake gesprek nemen wij door waar u voor komt en bepalen wij wat u met de paarden kan doen. De combinatie van het werken met de paarden en de CREF methode (werken aan uw basisvertrouwen) gecombineerd met lichaamsgerichte therapie waarbij CREF-EMDR kan worden toegepast zorgen ervoor dat u bewust wordt van uw overlevingsmechanismen. Door inzicht te krijgen in uw patronen en daadwerkelijk te gaan voelen in plaats van te dissociëren en in uw overleving te schieten raken wij de kern aan. En als de kern wordt geraakt en gehoord zullen uw klachten gaan verminderen. Neem contact op als u meer informatie wilt of een intake wil inplannen.

Groepen
Rouwverwerking
kindere en ouders
PTSS CREF-EMDR
"Be who you are, not what the world wants you to be " 
tarieven

TARIEVEN

Een afspraak bestaat altijd eerst uit een intakegesprek, gevolgd door de coachsessie. Dit kan op dezelfde dag ingepland worden of afzonderlijk.

Alle bedragen zijn inclusief verslaglegging, huiswerkopdrachten én beschikbaarheid voor nazorg tijdens kantooruren.

Afmeldingen tot 24 uur van te voren kosteloos om te zetten naar een nieuw afspraak. Vergeten afspraken en afmeldingen binnen 24 uur (zonder billijke reden) worden in rekening gebracht.

Alle afspraken worden vanaf 1 januari 2024 hetzelfde tarief en zijn indien van toepassing inclusief BTW.

Intake gesprek, kost 100 euro per uur.

1 sessie paardencoaching kost 125,00 per uur.

1 sessie duo coaching (2 personen) kost 175,00 euro per uur.

U krijgt 10% korting bij afname van 5 sessies (vooraf betalen)

Trajecten voor kinderen tot 18 jaar kunnen via de gemeente worden vergoed via de zorgcooperatie Kalver4you. . Dit zal ik ook altijd adviseren indien nodig. Neem voor vragen contact op met de jeugdconsulent van uw gemeente of met mij.  

Voor  groepen zijn de kosten op aanvraag en geheel afhankelijk van het programma. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Tevens te verkrijgen: een prachtig luxe ingepakte cadeaubon voor de diverse sessies of trajecten.

Veiligheid

In verband met uw veiligheid kunnen sessies enkel doorgang vinden als u zich houdt aan de gestelde kledingvoorschriften. Deze worden voorafgaand aan de sessie medegedeeld. Indien u zich niet aan de voorschriften houdt ben ik genoodzaakt de sessie geen doorgang te kunnen laten geven en 50% van de kosten in rekening te brengen.

Kledingvoorschriften

  • Lange mouwen

  • Lange broek

  • Stevige schoenen (Bergschoenen, wandelschoenen etc.) géén gympen

 

U wordt voorafgaand aan de sessie ook gewezen op enkele veiligheidsrichtlijnen. U dient zich hier tijdens de gehele sessie aan te houden in verband met uw eigen veiligheid, maar ook dat van de coach en het paard. 

Op deze manier garanderen we de grootst mogelijke veiligheid en zal de sessie voor alle partijen het fijnst kunnen verlopen. 

bottom of page