paardhoofd.png
 

VOOR WIE

Iedereen kan zich opgeven voor een sessie, ook als je niet echt tegen een bewust probleem aanloopt geeft het paard je altijd een mooie ervaring mee. 

Verder zijn alle soort verslavingen, rouw en verlies door overlijden, scheiding of andere gezinsproblematiek, licht psychische problematiek zoals depressie, eventueel in combinatie met een psycholoog, zelfvertrouwen en onzekerheid, angsten en fobieën, en vele andere zaken een goede reden om een sessie met het paard te volgen. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 sessies nodig voor een structurele verandering, waarbij het de bedoeling is dat de coachee thuis zelf  “verder aan het werk” gaat. In sommige gevallen kunt u ook  intensievere zorg op maat sessies krijgen. In dit geval komt u wekelijks bij mij.

Wist u trouwens dat een mens gemiddeld 66 dagen nodig heeft om verandering een gewoonte te laten worden? Ik zorg altijd dat er een periode tussen de sessies zit die passen bij de problematiek. Gemiddeld houdt ik twee á drie weken tussen de sessies.

"The change you’re looking for, is always in you"

MOTIVERENDE GESPREKSVOERING

Motiverende gespreksvoering is een wetenschappelijk bewezen gesprekstechniek die oorspronkelijk is bedacht voor, en nog steeds wordt gebruikt, de verslavingszorg. Tegenwoordig wordt deze techniek op veel meer plaatsen ingezet, zoals bijvoorbeeld in strafinstellingen voor jongeren. 

Als paardencoach gebruik ik deze gesprekstechniek om bij jou tot de kern te komen. Hierin gebruik ik open vragen, reflecties, samenvattingen en bekrachtigingen. Door dit te combineren met het benoemen van de signalen die het paard afgeeft kunnen wij echt op de zere plek komen en de motivatie vinden om hieraan te werken. 

coaching-3.jpg
 

Wat is de rol van het paard bij paardencoaching?

Het paard werkt als het ware als een spiegel, een paard is een kuddedier, zodra er een mens zich bij de kudde voegt zal het paard het mens ‘lezen’. Het paard kijkt direct of je een leider of een afwachtend persoon bent, het paard kijkt dus naar wat voor vlees hij/zij in de kuip heeft, om te bepalen of hij veilig is. Omdat paarden veel gevoeliger en alerter zijn dan mensen zien zij de kleinste verandering in iemands houding, ademhaling en non verbale communicatie. Dit uit zich direct bij het paard, waardoor de coach ziet dat er iets gebeurd bij de coachee. Men noemt dit ook wel ‘spiegelen’. Dit spiegelen wordt tijdens een coaching gebruikt in combinatie met het gesprek en de oefeningen die de coach met de coachee heeft. De coach is getraind dit spiegelen te (h)erkennen en benoemt dit spiegelgedrag dan ook direct naar de coachee. Hierdoor komt de coachee makkelijker naar het gevoel en de kern en krijgt ruimte te benoemen wat er zit. Dit geeft inzichten die ergens in het onbewuste deel van iemand zit. Op basis van dit gegeven is de naam van mijn bedrijf ook gebaseerd, In2You, het zit in jou, je weet het alleen zelf nog niet. Door middel van mijn gesprekstechniek en de signalen die het paard geeft weten wij de kern te bereiken. Daarbij zorgen de paarden ervoor dat je meer naar je gevoel gaat en minder in je hoofd blijft zitten, omdat je op dat moment gefocust bent op het paard. 

roosenpaard_2.jpg
 

AANBOD COACHING

heather-mount-dsdVxbAMuto-unsplash.jpg

ROUWVERWERKING

Heeft u moeite met de verwerking van een verlies van een dierbare of een andere vorm van rouw? Heeft u niemand bij wie u kan uiten wat u werkelijk voelt? Wellicht kunnen de paarden u hierbij dan helpen. Paarden oordelen niet en geven u de mogelijkheid echt te mogen voelen en uiten wat nodig is voor verwerking. Op mijn afgelegen stille locatie kunt u geheel privé gecoacht worden. Uw emoties mogen er zijn. Ik ben gespecialiseerd in het coachen bij rouwverwerking en help u hier graag bij.

Wist u dat paarden ook rouwen om het verlies van een dierbare kuddegenoot? Hulp zoeken is het mooiste wat u voor uzelf kan doen. Neem vrijblijvend contact met mij op als u vragen heeft of een sessie met de paarden wilt ervaren. 

paard_alleen.jpg

GRONDWERK

Loopt u tegen problemen aan in de dagelijkse omgang met uw eigen paard? Of heeft u op uw werk moeite met leidinggeven, omdat u eigenlijk geen natuurlijk leider bent? Wellicht biedt een grondwerkles met mijn paarden hier een uitkomst voor! Kom ervaren hoe uw lichaamstaal echt overkomt bij de paarden. Een grondwerksessie inclusief coaching is uniek en bij mij te boeken! Ik ben gespecialiseerd in grondwerk, lichaamstaal en paardentaal en geef onder andere ook les aan paardencoaches in opleiding voor het opleidingscentrum van Open2contact.

ryan-booth-rFn64K0YQrI-unsplash_edited.j

KINDEREN

Kinderen kunnen soms vastlopen. Door gebrek aan zelfvertrouwen, door moeite te hebben met leren, door trauma of verlies door een scheiding of een overlijden. Ook kinderen met een ontwikkelingsstoornis kunnen enorm veel baat bij de omgang met dieren hebben. Voor kinderen van alle leeftijden is paardencoaching een zeer geschikte, laagdrempelige manier om in beweging te komen. Loopt u vast in de opvoeding, of gunt u uw kind in alle rust ondersteuning bij bepaalde problemen? Neem dan contact met mij op. Er zijn speciale kindertarieven en trajecten.

thomas-allsop-qEif3cjn0L4-unsplash.jpg

HULPVERLENERS

Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe het is om hulpverlener te zijn. U krijgt nogal wat te verwerken. Loopt u in uw werk als hulpverlener tegen zaken aan waar u ongelukkig van wordt? Heeft u moeite met het verwerken van bepaalde situaties die u heeft meegemaakt? Bent u overspannen, burn-out of heeft u PTSS opgelopen door uw werk? Kom dan vooral een sessie met de paarden ervaren. Zij oordelen niet. Tijdens een intake gesprek nemen wij door waar u voor komt en bepalen wij wat u met de paarden kan doen. Uiteraard zijn vele andere situaties als hulpverlener ook mogelijk, neem bij twijfel contact met mij op.

 
 
 
 
"Be who you are, not what the world wants you to be " 
 

TARIEVEN

Een afspraak bestaat altijd eerst uit een (telefonisch) intakegesprek, gevolgd door de coachsessie. Dit kan op dezelfde dag ingepland worden of afzonderlijk.

Alle bedragen zijn inclusief verslaglegging, intakegesprek, huiswerkopdrachten én beschikbaarheid voor nazorg. Hier worden geen extra kosten voor gerekend.

Let op, onderstaande tarieven gelden vanaf 1 januari 2022.

1 losse sessie vanaf 16 jaar kost 80 euro per sessie van 1 uur.

1 losse sessie vanaf 16 jaar kost 120 euro per sessie van 1,5 uur.

1 losse sessie voor kinderen tot 16 jaar kost 60 euro per sessie van 3 kwartier. 

Intensieve trajecten voor volwassenen per sessie van 1 uur kosten 75 euro per uur.  (minimale afname 5 keer)

Intensieve trajecten voor kinderen kunnen via de gemeente worden vergoed.

Neem voor vragen contact op met de jeugdconsulent van uw gemeente of met mij.  

Voor  groepen zijn de kosten op aanvraag. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Tevens te verkrijgen: een prachtig luxe ingepakte cadeaubon voor de diverse sessies of trajecten.

Veiligheid

In verband met uw veiligheid kunnen sessies enkel doorgang vinden als u zich houdt aan de gestelde kledingvoorschriften. Deze worden voorafgaand aan de sessie medegedeeld. Indien u zich niet aan de voorschriften houdt ben ik genoodzaakt de sessie geen doorgang te kunnen laten geven en 50% van de kosten in rekening te brengen.

Kledingvoorschriften

  • Lange mouwen

  • Lange broek

  • Stevige schoenen (Bergschoenen, wandelschoenen etc.) géén gympen

 

U wordt voorafgaand aan de sessie ook gewezen op enkele veiligheidsrichtlijnen. U dient zich hier tijdens de gehele sessie aan te houden in verband met uw eigen veiligheid, maar ook dat van de coach en het paard. 

Op deze manier garanderen we de grootst mogelijke veiligheid en zal de sessie voor alle partijen het fijnst kunnen verlopen.