top of page

Kindercoaching

Bijgewerkt op: 21 nov. 2022


Ik krijg vaak de vraag of ik ook kinderen coach. Het antwoord daarop wil ik jullie graag in deze blog geven en gelijk nader toelichten. Ter informatie, kinderen die een langdurig traject nodig hebben kunnen dit traject via de gemeente vergoed krijgen. Neem voor meer informatie contact met mij op.

Ja, kinderen zijn inderdaad dus ook van harte welkom. De wetenschappelijk erkende techniek motiverende gespreksvoering is echter geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen beneden die leeftijd coach ik ook, rekening houdend met de manier van redeneren van deze jongere kinderen. Ik pas mijn gesprekstechniek hierop aan. Tijdens de kindercoaching maak ik veel gebruik van de paarden, we poetsen, knuffelen, wandelen, gebruiken eventueel knuffels, tekeningen, kaartjes en ondertussen praten we.

Tijdens mijn hbo opleiding tot paardencoach heb ik het onderdeel kindercoaching onderzocht en getraind. Tijdens de afgelopen 20 jaar bij de politie heb ik ook veel met kinderen te maken gehad, ik ben onder andere jeugdagent geweest en heb hiervoor een gerichte cursus gevolgd. Ook heb ik binnen de politie een team opgezet om te voorkomen dat kinderen “afglijden in de maatschappij” . Dit deden wij door vroegtijdige signalen op te pakken en plannen op te stellen waar wij het kind en de ouders mee konden helpen. Dit alles in nauwe samenwerking met Veilig Thuis en de gemeente.


Hulpvragen van kinderen waarmee ik met paardencoaching zou kunnen helpen kunnen bijvoorbeeld zijn, meer zelfvertrouwen krijgen, leren voor jezelf op te komen, hoe maak je vriendjes, wat doe je als je wordt gepest?

Maar ook het proces rouw wordt bij kinderen vaak onderschat. Kinderen krijgen vaak al vroeg te maken met rouw. Het verlies van een huisdier, het verlies van een dierbare, echtscheiding van papa en mama, verhuizen, naar een andere school gaan. Hoe leert u uw kind hiermee om te gaan? Op dit gebied help ik u en uw kind heel graag verder. Als ouder kunt u ook tips ontvangen indien gewenst.


Naast het werken met de kinderen is het van belang dat (beide) ouders actief worden betrokken in een traject. Ik werk daarom ook altijd enkele sessies met de ouders.

Zeker in het geval van gedragsproblematiek bij het kind is het van belang om met de ouders naar de patronen te kijken. Door de CREF methode toe te passen zien wij al snel waar de ouders in hun eigen proces aan kunnen werken om zo een verandering teweeg te brengen bij het kind.


103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page