Kindercoaching


Nu ik gestart ben komen er ook vragen. Zoals bijvoorbeeld of ik ook kinderen coach. Het antwoord daarop wil ik jullie graag in deze blog geven en gelijk nader toelichten.

Ja, kinderen zijn ook van harte welkom. De wetenschappelijk erkende techniek motiverende gespreksvoering is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Kinderen beneden die leeftijd coach ik ook, rekening houdend met de manier van redeneren van deze jongere kinderen. Ik pas mijn gesprekstechniek aan. Tijdens de kindercoaching maak ik veel gebruik van de paarden, we poetsen, knuffelen, wandelen, gebruiken eventueel knuffels, tekeningen, kaartjes en ondertussen praten we.

Tijdens mijn hbo opleiding tot paardencoach heb ik het onderdeel kindercoaching onderzocht en getraind. Tijdens de afgelopen 20 jaar bij de politie heb ik ook veel met kinderen te maken gehad, ik ben onder andere jeugdagent geweest en heb hiervoor een gerichte cursus gevolgd. Ook heb ik binnen de politie een team opgezet om te voorkomen dat kinderen “afglijden in de maatschappij” . Dit deden wij door vroegtijdige signalen op te pakken en plannen op te stellen waar wij het kind en de ouders mee konden helpen. Dit alles in nauwe samenwerking met Veilig Thuis en de gemeente.


Hulpvragen van kinderen waarmee ik met paardencoaching zou kunnen helpen kunnen bijvoorbeeld zijn, meer zelfvertrouwen krijgen, leren voor jezelf op te komen, hoe maak je vriendjes, wat doe je als je wordt gepest?

Maar ook het proces rouw wordt bij kinderen vaak onderschat. Kinderen krijgen vaak al vroeg te maken met rouw. Het verlies van een huisdier, het verlies van een dierbare, echtscheiding van papa en mama, verhuizen, naar een andere school gaan. Hoe leert u uw kind hiermee om te gaan? Op dit gebied help ik u en uw kind heel graag verder. Als ouder kunt u ook tips ontvangen indien gewenst.

Mochten er vraagstukken zijn die langdurige en/of professionele nodig hebben dan verwijs ik altijd door naar een huisarts, kindercoach of kinderpsycholoog.

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Misbruik