top of page

HOE ZIET EEN PAARDENCOACH SESSIE ERUIT?

Bijgewerkt op: 21 nov. 2022

Om te beginnen is elke sessie anders. Ik werk met verschillende mensen, verschillende paarden en het verloop van een sessie is elke keer anders, afhankelijk van uw wens. We starten altijd met een intakegesprek. Op basis daarvan bepaal ik met welk paard we echt aan de slag gaan. Het kan zijn dat ik dit al bedacht heb toen je aan kwam lopen, omdat op dat moment de paarden al direct spiegelen. Zij vertellen mij met hun lichaamstaal direct al wie het beste bij u past. Na het intakegesprek en het ophalen van het gekozen paard kunnen we, afhankelijk van de vraag waar u mee zit, het paard gaan poetsen en ondertussen coachen.

Ook kunnen we direct naar het bos gaan en daar een coaching naast het paard starten met de keuze uit diverse methodieken, waarbij we gebruik kunnen maken van diverse materialen.Tijdens de coaching let ik continu op de lichaamstaal van het paard. Zodra ik iets zie benoem ik dit gedrag en stel hierbij direct een vraag. Het kan zijn dat de klant op dat moment middenin een verhaal zit, waarbij ik het verhaal dan even onderbreek. Dit is noodzakelijk om echt naar het onbewuste deel te kunnen komen. Een gevolg is vaak dat er emoties los komen. Emoties die er onbewust zitten, of juist bewust zijn weggestopt. Deze emoties mogen er zijn. Je bent hier volledig veilig in een rustige omgeving. Het paard is zonder oordeel, zal je misschien zelfs wel willen troosten of steunen. Ze helpen je bij het loslaten, het uit je hoofd gaan en echt naar je gevoel te luisteren. Gun jij jezelf deze prachtige ervaring? Zeker in de wereld waar we nu in leven, waar je van alles moet en jezelf soms vergeet de tijd te gunnen om even niet na te denken, of even helemaal niets te doen. Niet voor niets zijn steeds meer mensen overspannen, burn-out of slikken allerlei medicijnen om alle ballen in de lucht te houden.


Een sessie ervaren zonder dat u een bewust probleem heeft behoort ook zeker tot de mogelijkheden, ik heb hier ook methodieken voor, dan gaan we aan de hand daarvan aan de slag en komen wij vanzelf bij iets uit waardoor u ook een mooie ervaring mee zult krijgen!

188 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Misbruik

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page