top of page

DE SESSIE VAN LARA

Bijgewerkt op: 21 nov. 2022


In verband met de privacy is de naam fictief.

Ze nam contact met mij op, was enorm geïnteresseerd in wat ik deed. Ik zou het wel eens willen ervaren zei ze tegen me. Ik nodigde haar uit, deed een intakegesprek en direct merkte ik op dat zij constant praatte. We startten de sessie in het bos, naast het paard. Wat is je wens vroeg ik, ze wist het niet, maar ze was vaak zo moe. Kári stond direct al met zijn lippen te klapperen, continu, dat had ik hem nog nooit zien doen. Ondertussen kletste ze maar door. Over haar werk, over haar privé, over haar hobby’s, weer over haar werk, ik kwam er haast niet tussen. Het eerste kwartier liet ik haar. Ze wilde praten, haar verhaal kwijt, toen onderbrak ik haar. Zo, je vertelt veel. Heb je gezien wat het paard ondertussen deed vroeg ik? Euh… nee. Ik wijs naar zijn mond. O ja zegt ze, ik praat zeker teveel? Tja dat doe ik nou altijd, zou het daaraan liggen vraagt ze aan mij?

Hoe denk je daar zelf over? Vraag ik aan haar. De sessie gaat verder en ik gebruik een methode waarbij ze met het paard een parcours moet lopen. Zonder te praten wel te verstaan. Een geheel andere ervaring voor haar, het doet haar goed, wat fijn om even helemaal niet in mijn hoofd te zitten zegt ze. Ik dacht even helemaal nergens aan!

Deze ervaring staat op haar netvlies, dat weet ik zeker. Maar hoe nu verder? Wij maken een plan, hoe zij dit gaat toepassen in haar dagelijks leven, dit is wat zij wil, minder in haar hoofd, hiervan krijgt zij rust zegt ze. Dit is werken aan de toekomst, je leven aangenamer maken. Ze gaat ermee aan de slag.


Na 3 weken neem ik contact met haar op, vraag haar hoe het gaat, ze ervaart veel meer rust, vervalt af en toe nog in haar oude patroon. Dat is niet gek zeg ik, een mens heeft gemiddeld 66 dagen nodig voordat een structurele verandering plaatsvindt. Neem je tijd en blijf er bewust mee bezig zeg ik. En als er iets is, mag je me altijd bellen of appen.


142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Misbruik

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page