top of page

Bleh Corona!

Een blog over Corona kon niet uitblijven, ook al heb ik eigenlijk helemaal geen zin om er wéér bij stil te staan. Ik hou hem dan ook kort dit keer. Er gaat namelijk geen dag voorbij of je hoort dat woord, je kan geen stap buiten de deur zetten zonder na te denken of je een mondkapje mee hebt, je handgel in je tas zit, of je een snotneus hebt en of het niet te druk zal zijn waar je naar toe wil. Laat staan dat je je moet afvragen of het noodzakelijk is waar je heen gaat en of je ergens moet reserveren. 9 maanden duurt het al en we zijn er nog niet vanaf, sterker nog, het aantal besmettingen lopen weer op. Discussies ontstaan door voor- en tegenstanders, het ene moment zijn mondkapjes schijnveiligheid, het andere moment wordt streng geadviseerd ze te gaan dragen. Ambivalente berichten. Wat moeten we ermee. Die hele Corona crisis veroorzaakt enorm veel stress. Onderschatte stress. Mensen die hun baan verliezen, mensen die bang zijn hun baan te verliezen, angst om zelf Corona te krijgen of iemand van je naasten. Vooral bij gezinnen die partners in de zorg hebben werken is enorm veel stress op dit moment. Het aantal echtscheidingen zal stijgen. Het overlijden van een dierbare, met daarbij behorende ‘bijzondere’ begrafenissen of crematies. Anders dan normaal. Zo noemen we het... ik krijg er kippenvel van.

Op dit moment worden we opgedragen te wennen aan “het nieuwe normaal.” Want voorlopig zal dit nog zo blijven. Besef jij je eigenlijk wat het allemaal met je doet?

Ik besloot mijn vaste baan op te zeggen en een eigen bedrijf te starten in “Corona-tijd”.

Spannend en misschien niet het makkelijkste moment, maar wel het beste wat ik had kunnen beslissen. Want juist nu kan ik mensen helpen! Mijn werk kan op 1,5 meter afstand, vind allemaal buiten plaats en handen schudden doen we niet.

De stress van Corona kan overspannenheid of burn-out veroorzaken. Heb je last van spanningen, slaap je slecht, heb je last van het verlies van je baan, een naaste of wat dan ook? Blijf er niet mee lopen! Zorg dat je het voor bent. Ook voor dit soort vormen van stress kun je bij mij terecht. Mijn paarden zullen je helpen ontspannen en door de verschillende methodieken die ik me eigen heb gemaakt kan ik je helpen te voorkomen dat je in een overspannenheid of burn-out terecht komt. En zeg nou zelf, voorkomen is toch beter dan genezen?

129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Misbruik

Comments


bottom of page